Perşembe, Ekim 29, 2015

yaşamayı beklerken


"yaşamayı beklerken türk işçilerinin almanya'ya gidişlerinin 50. yılı nedeniyle kaleme alınmış bir oyun. öncelikle göç olgusunu ele alıyor."

oyunda oyuncuların yanı sıra kuklalara da yer veriliyor.

yaşamayı beklerken, göç olgusundan yola çıkarak, insan ilişkilerine odaklanan bir sahne yapıtı. oyun içeriğinde parçalanan aileler zorunlu koşullar nedeniyle ihmal edilmiş ve akrabalara terk edilmiş çocuklar esas alınıyor. ebeveyn - çocuk ilişkisinde yaşanan karşılıklı özlemin yanı sıra, bu sosyal durumun toplumsal sonuçları mercek altına alınıyor ve göç olgusunun sebeplerine çok boyutlu ve eleştirel bir bakış getiriliyor. göç etmiş ailelerin çocuklarıyla yapılmış görüşmelerden yola çıkılarak yaşanmış öyküleri sahneye taşıyan oyun, belgesel ve epik özellikler barındırıyor.

goethe institut ve tiyatro tempo'nun ortak projesi olan bu oyun çok sayıda ödülü olan alman gazeteci-yazar anja tuckermann tarafından yazıldı.

oyun, 2010-11 sezonu sonunda assitej (uluslar arası çocuk ve gençlik tiyatroları birliği) türkiye merkezi ve sahne dergisinin çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında en iyi reji ödülüne layık gördüğü haluk yüce'nin rejisiyle sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder