Çarşamba, Ocak 25, 2012

marketing olayları

en parlak fikirlerin kimden çıkacağı asla tahmin edilemez.

şöyle ki; yıllar önce cep telefonları yeni yayılmaya başladığında, herkeste ister istemez bir yandan özenti, bir yandan da çekinceler var. gidip de ben bir hat alayım, cep telefonu alayım diyen sayılı. sabit iş ve ev telefonları işi görüyor çünkü. 

cep telefonu bayilerinde ise hummalı bir satış çabası var. daha çok hat satan, daha çok prim alıyor turkcellden. derken ay sonu geliyor, sonuçlar inceleniyor ve görülüyor ki keçiören'de alalade bir şube, diğer şubelerden en az on kat daha fazla satış yapmış. turkcell hemen şubeye danışmanlarını gönderiyor, şubenin sahibiyle görüşüyor, adam satışları 20 yaşında bir elemanının yaptığını söylüyor. elemanı çağırıyor danışmanlar, işin içinde bir iş olduğundan emin, bir açıklama bekliyorlar. 

elemanın satış sırrı; hat numarasının başından "0 532" kısmını çıkarıp, ankara'daki aynı sabit hat numarasına ulaşarak, "ev telefonu numaranızın aynısını, cep telefonu numarası olarak vereceğiz, kaçırmayın fırsatı, başkası numaranızı almadan gelin alın." diyerek ikna etmesiymiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder