Perşembe, Ekim 29, 2015

kars

son günlerin konuşulan şehri memleketim..

çocukluğuma dair özlediğim herşey. kar'ın en güzel hali.. güzelim rus yapıları.. düzenli sokakları.. insanlarının tek keyfinin çay içmek olduğu şehir.. farklı alt kültürlerin, bambaşka geleneklerin bir arada yaşadığı, ortak sorunun geçim derdi olduğu şehir..

orada olsanız aklınızı durduracak bir soğukta hala sobalı sınıflarda ders yapmaya çalışan minicik çocukların olduğu şehir.. maalesef o zor şartlarda yaşayabilmek için, bu ülke nasıl bu kadar yobazlaştı diye ah edilip vah edilirken, çok zeki çocukların ufacıkken nurcular tarafından beyninin yıkandığı şehir..

sanata, sanatçıya kıymet verilen, bağnazlığın olmadığı ama şimdi binbir emek verilmiş bir heykeline ucube denilen şehir.. ucube diyenin elinin değdiği heryeri çirkinleştirmesinden bu kez nasibini almış şehir..

gitsen sorsan orada yaşayana, o heykele gelene kadar düzeltilmesi gereken ne çok şey var anlatırlar aslında.. sahi aslında amaç düzeltmek değil, düzeltmek demek olumlu yönde değiştirmek, bu yapılan bir toplumu sindirmek, içten içe çürütmek..

hazır konuşuluyorken aklınızda olsun eğer fırsatınız olursa gidip görün, güzel insanların yaşadığı, gördüğüm en güzel şehirlerden biridir kars.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder